Even Voorstellen

Ik ben Marieke van Aart en sinds 1 januari 2019 ben ik gestart als zelfstandig verpleegkundige. Ik woon met mijn vriend, 2 kinderen en hond in Prinsenbeek. 

In 2002 rondde ik mijn opleiding af tot verpleegkundige in Breda. Mijn hart lag toen al bij de wijkverpleging, met name bij het bieden van psychosociale zorg. 
Na een aantal jaar gewerkt te hebben in een revalidatiecentrum ben ik de wijk in gegaan. Ik heb bij verschillende thuiszorgorganisaties gewerkt en de laatste 10 jaar bij Buurtzorg in Rotterdam en Breda. Hier heb ik met veel plezier gewerkt, omdat je met zelfsturend team professionele en persoonlijke zorg kan bieden.

In 2018 gaf mijn lichaam aan dat ik het anders mocht gaan doen. Meer leven vanuit mijn gevoel en intuïtie, hierbij keuzes maken vanuit mijn verlangens en behoeften. Dichterbij de natuur. Hieruit bloeide het verlangen op om het op mijn eigen wijze te gaan doen, vanuit compassie voor mezelf en de ander. 


Mijn missie

Compassie is een gevoel van betrokkenheid dat ontstaat als we geconfronteerd worden met het lijden van de ander. We willen graag dat dat lijden wordt verlicht. In het Hebreeuws/arabisch staat het woord compassie voor baarmoeder, de onvoorwaardelijke liefde van de moeder voor haar kind. Mijn logo staat hier symbool voor.
Het ervaren van pijn en verdriet hoort bij het mens-zijn, compassie is hier het antwoord op, dit verzachten met begrip, geduld en liefde.

Compassie begint thuis, bij jezelf. Of we nu hulp bieden of vragen, we zijn allemaal gewond en we zijn allemaal heel.
(uit; het wonder van genezing, Saki Santorelli)

Mijn visie

Mijn visie is dat zorgverlener en zorgvrager gelijkwaardig zijn, waarbij de cliënt centraal staat. Ik ga ervan uit dat lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In het opstellen van een zorgplan heb ik dan ook aandacht voor fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten.